Filtr powietrza do Octavi jaki mam wybrać

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtmg
    Ambiente
    • 2007
    • 104

Miałem to samo, w serwisie wymienili mi tzw. "regulator położenia reflektorów" - który to jest zintegrowany z regulatorem jasności podświetlenia.
    Niestety po 2 dniach znów to samo.
    Auto znów wróciło do serwisu. Ponowna diagnoza - źle usunięty automatyczny włącznik ł drogowych spowodował spalenie się regulatora (sic!).
    Nie dostałem wcześniej tego uszkodzonego regulatora, więc nie bardzo miałem jak z nimi walczyć że mnie w rogi robią.
    Jak człowiek zalatany to macha ręką
  • daneczek76
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3642
    • Toyota

W pewnej firmie z usługe dostałem zapłate ale oprucz tego moge sobie wybrac filtr powietrz a do Octavii niby sportowe do mycia, są dwie firmy do wyboru przynajmniej dwie zapamiętałem BMC i JAMEX są takie co pasują zamiast fabrycznego i stoszkowe wolałbym zamiast fabrycznego, którą firme wybrać może są inne i lepsze prosze o porade. pewnie ten temat gdzieś był ale jakoś niemogłem znaleść. Pozdrawiam .
    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

K&N, King Dragon, JR ...
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

Dziekuje bardzo a ewentualnie swiece zapłonowe dodaykowo jakie firmy wybrać?

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

daneczek76, co do swiec to polecam NGK :570:
          DACAR.team

Komentarz

• T/J
            Drive
            • 2006
            • 87

Witam
            Nie wiem jaki masz silnik ale na twoim miejscu zastosowałbym fabryczny markowy filtr powietrza ale nie sportowy.Wszystkie sportowe filtry sa wykonane zupełnie inaczej niż fabryczne i są nasączone odpowiednim olejem który jest niezbędny do poprawnego funkcjonowania tych filtrów.Niestety ten olej oraz dużo mniejsza zdolność tych filtrów do oczyszczania powietrza są zabujcze dla przepływomierzy,turbiny i wtryskiwaczy. Korzyści z takiego filtra są niezauważalne w normalnej eksploatacji a koszty jego zastosowania bardzo często wysokie.
            Pozdrawiam

Komentarz

• Samiec
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4287
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Kolega ma benzynke ,wiec ja polecam mu sportowy do mycia :diabel2:
              Dodatkowo ma za free ,wiec bralbym najdrozysz
              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

mam benzynke a czemu nie brac dotego jakieś dobre świece może coś będzie lepiej no niewiem ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. A myśle że bezynce nie zaszkodzi. Prosze o dalsze doświadczenie może ktoś ma cos takieg ?

Komentarz

• T/J
                  Drive
                  • 2006
                  • 87

Witam
                  Benzynowy to dodatkowo zabrudza się przepustnica.Ale filtr możesz zabrać jak najbardzie no i proponowane świece dedykowane do tego silnika.Świece bym zamontował a filtr sprzedał i w ten sposób będziesz miał za friko kilka filtrów FABRYCZNYCH markowych i dużo więcej na zaoszczędzonej przepływce i czyszczeniu przepustnicy.
                  Pozdrawiam

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

i tak przpustnice trzeba czyscic a że częsciej to bede robił częściej i tak sam to robie. Ale pomysł dobry a napewno wezme go pod uwage. pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...